Kako spriječiti zarazu

Kako si pomoći da se ne zarazite Koronavirusom?

2019. nova pneumonija zaražena coronavirusom (2019-nCoV), naime teška akutna respiratorna infekcija (SARI), izazvala je globalnu zabrinutost i hitnost. Postoji nedostatak učinkovitih ciljanih antivirusnih lijekova, a simptomatsko potporno liječenje je i dalje trenutno glavno liječenje SARI-ja.

Vitamin C značajan je za ljudsko tijelo i ima ulogu u smanjenju upalnog odgovora i sprečavanju prehlade. Uz to, nekoliko studija pokazalo je da je nedostatak vitamina C povezan s povećanim rizikom i težinom infekcije gripom.

Pretpostavljamo da infuzija vitamina C može poboljšati prognozu bolesnika sa SARI-jem. Stoga je potrebno proučiti kliničku učinkovitost i sigurnost vitamina C za kliničko upravljanje SARI-om putem randomiziranih kontroliranih ispitivanja tijekom trenutne epidemije SARI-ja.


Detaljan opis:

Krajem 2019. godine pacijenti s neobjašnjivom pneumonijom pojavili su se u Wuhanu u Kini. U 21:00, 7. siječnja 2020., u laboratoriju je otkriven novi koronavirus, a 10. siječnja u 20 sati dovršeno je otkrivanje patogenih nukleinskih kiselina. Nakon toga, Svjetska zdravstvena organizacija službeno je imenovala novi koronavirus koji je uzrokovao epidemija pneumonije u Wuhanu kao novi koronavirus 2019. (2019.-nCoV), a upala pluća nazvana je teškom akutnom respiratornom infekcijom (SARI). U Kini je do 4. veljače 2020. dijagnosticirano preko 20000 slučajeva, od kojih je 406 umrlo, a 154 slučaja otkriveno je u drugim zemljama svijeta. Većina smrti bili su stariji pacijenti ili bolesnici s teškim osnovnim bolestima. SARI je izazvao globalnu zabrinutost i hitnost.

Statistički podaci 41 pacijenta sa SARI objavljenim u JAMA isprva su pokazali da je 13 pacijenata prebačeno u ICU, od čega je 11 (85%) imalo ARDS, a 3 (23%) šok. Od toga je 10 (77%) zahtijevalo podršku za mehaničku ventilaciju, a 2 (15%) potrebna je podrška ECMO. Od spomenutih 13 pacijenata, 5 (38%) je na kraju umrlo, a 7 (38%) prebačenih iz ICU-a. Virusna pneumonija opasno je stanje s lošom kliničkom prognozom. Za većinu virusnih infekcija nedostaje učinkovitih ciljanih antivirusnih lijekova, a simptomatsko podržavajuće liječenje je i dalje trenutno glavno liječenje.

Vitamin C, poznat i kao askorbinska kiselina, ima antioksidacijska svojstva. Kad se dogodi sepsa, aktivira se citokinski nagon uzrokovan sepsom, a neutrofili u plućima se nakupljaju u plućima, uništavajući alveolarne kapilare. Rane kliničke studije pokazale su da vitamin C može učinkovito spriječiti taj proces. Osim toga, vitamin C može pomoći eliminiranju alveolarne tekućine sprečavanjem aktivacije i akumulacije neutrofila te smanjenjem oštećenja alveolarnog epitela vodenim kanalima. Istovremeno, vitamin C može spriječiti stvaranje neutrofilnih izvanstaničnih zamki, što je biološki događaj vaskularne ozljede uzrokovane aktivacijom neutrofila. Vitamini mogu učinkovito skratiti trajanje prehlade. U ekstremnim uvjetima (sportaši, skijaši, umjetnički radnici, vojne vježbe) može učinkovito spriječiti prehladu.


Visoke doze vitamina C pomažu u liječenju korona virusa, bolnice već primjenjuju savjet iz Kine

Bolnice u New Yorku svoje pacijente koji boluju od korona virusa liječe tako što im daju velike doze Vitamina C.

Doktori u bolnicama u New Yorku svojim kritično bolesnim pacijentima daju velike doze vitamina C prema taktici koja je pomagala najteže zaraženim pacijentima u Kini, piše Daily Mail.

Dr Endru Veber, pulmolog sa Long Islanda rekao je kako je svojim pacijentima sa intenzivne njege intravenozno odmah davao 1.500 miligrama vitamina C.

- Tim pacijentima se nakon toga tri ili četiri puta ponovo daju iste doze ovog moćnog prirodnog antioksidansa - objasnio je liječnik za New York post.


Za odrasle muškarce savjetuje se dodatak od 90 mg, a za žene 75 mg.

Veber kaže da se ovaj režim zasniva na eksperimentalnom tretmanu koji se primjenjivao na pacijentima sa korona virusom u Šangaju u Kini.

Pacijenti koji su primali vitamin C postigli su značajno bolji rezultat od onih koji nisu dobivali vitamin C - rekao je Veber.

Dr Veber objašnjava da je vitamin C samo jedan od tretmana koji se daje pacijentima koji boluju od korona virusa.

Kliničko ispitivanje efikasnosti intravenskog vitamina C na pacijentima koji imaju korona virus započeto je 14. veljače u bolnici Zhongnan u Kini. Očekuje se da će biti završeno u studenom, prema informacijama koje je dala Naconalna medicinska knjižnica SAD.

Sve više doktora slaže se -vitamin C liječi i sprječava zarazu Koronavirsom

Jedan od doktora koji preporuča je s dr. Pradeep Seth. TheRightDoctors.com razgovarao je s dr. Pradeepom Sethom, bivšim profesorom i HOD-om, Virology AIIMS, New Delhi.

Sa više od 40 godina iskustva u virologiji, dr. Pradeep Seth također je predsjednik Zaklade za istraživanje Seth-a, a financiraju ga Vlada Indije i ICMR. Trenutno radi na cjepivu protiv HIV-a.

Objašnjavajući važnost prehrane i vitamina C, dr. Pradeep Seth rekao je da koronavirus (COVID-19) uzrokuje blagu do umjerenu respiratornu infekciju i sličan je drugim takvim infekcijama. Neutrofili su nalik graničnim snagama sigurnosti i čine prvu liniju obrane tijela, rekao je. U prosjeku 45 do 47% krvnih stanica su neutrofili.


Dr. Pradeep Seth preporučio je uzimati 500 mg vitamina C dva puta dnevno, jer on naoružava naše neutrofile i pomaže im u borbi protiv infekcija, u ovom slučaju coronavirusa (COVID-19). Bolje je uzimati tablete, a ne piti limunov sok. Za one koji želite ići potpuno prirodno, 500 mg vitamina C dva puta dnevno ispuni više od 20 limuna dnevno po osobi.

Prenosimo njegov intervju u cijelosti: 


MI POMAŽEMO VAMA DA POMOGNETE SEBI

Ne čekajte više, danas naručite prirodno spravljen dodatak C Vitamin napravljen u Hrvatskoj! Kako bi i mi doprinijeli borbi protiv Koronavirusa spustili smo cijene za 30%. Potrebno je naručiti pakiranja u iznosu iznad 500 kuna i poštarina je besplatna. Također za sve upite javite se na anonimus.doctor@gmail.com ako vam zatreba pomoć i savjet!

Naručite odmah na besplatni telefon! 0800 123 456 ili na mail anonimus.doctor@gmail.com

Na žalost, kako lječnička komora namjerno skriva ove podatke, kao liječnik moram se skrivati iza ovog nadimka, ali vjerujte mi na riječ, doktor sam s velikim epidemiološkim iskustvom i ovime želim pomoći svojoj zemlji u borbi protiv ove pandemije!

Naš hrvatski proizvod:

NARUČI SAD I POMOZI SEBI I SVOJOJ OBITELJI U ZAŠTITI OD KORONE! 

Anonimus Doctor

Ova stranica napravljena je za projekt Medijska pismenost i namijenjena je u edukacijske svrhe. Stranicu izradila Paula Seferović.

© 2020 GLOBAL poslovno savjetovanje, d.o.o.. Ulica kralja Zvonimira 7, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti